Categorie: Spiegelloos nieuws

2 high-end “hotshot” compactcamera’s: Sony RX100IV en Panasonic TZ100 in de tas ter review

Als je gewend bent aan je spiegelreflex camera, dan is het fotograferen met een compactcamera een andere tak van sport. Zo moet je vaak je zoeker missen die redelijk essentieel is voor het bepalen van je compositie. Ik zeg bewust “vaak”, want er zijn ook compactcamera’s mét zoeker. Ik heb nu 2 high-end compactcamera’s in de tas zitten ter review: de Sony Cyber-shot RX100IV en de Panasonic TZ100 met beide een mooie zoeker en nog veel meer extra’s.

Read More

Nieuwe Panasonic Lumix G Vario 12-60mm F/3.5-5.6 Power O.I.S. lens

Panasonic heeft op 24 februari 2016 de nieuwe allround zoomlens; de Panasonic Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S. aangekondigd. Deze lens met beeldstabilisatie is speciaal gemaakt voor het Micro Four Thirds systeem van o.a. Panasonic en Olympus en werkt bijvoorbeeld op de nieuwe Panasonic GX8 prima samen met o.a. DUAL I.S. (dubbele stabilisatie). In deze korte post geven we alvast de specificaties van deze allrounder.

Read More

Zit jouw favoriete camera in de review? Nieuw in de tas …

Iedere 2 weken publiceren we een review van een camera of een lens en iedere 3 a 4 weken krijgen we nieuwe camera’s en lenzen van Foka om te testen. De laatste keer hadden we vooral de focus op f/2.8 lenzen en de vlaggenschepen van Panasonic, Olympus en Fuji. Dit keer gooien we het over een andere boeg en doen er ook een beetje macro bij.

Read More
Loading

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte

Tweets