Selecteer Pagina

Cipa Mei 2017: Spiegelloos in de lift en compact en SLR blijven flink achter (ooit 10 miljoen!)

Cipa Mei 2017: Spiegelloos in de lift en compact en SLR blijven flink achter (ooit 10 miljoen!)

Het laatste bericht over de productiecijfers dateert alweer van juni vorig jaar en het is dus tijd om een update te posten met de laatste getallen. Wat blijkt: de productie van de spiegelloze camera’s zit in de lift en de SLR’s en compactcamera’s blijven wat achter. En dit jaar werden er meer spiegelloze camera’s geproduceerd dan ooit tevoren. In deze post kun je de details lezen en natuurlijk ook weer de nieuwste grafieken bekijken.

In mijn eerste post van 25 september 2015 kun je lezen waarom en hoe ik begonnen ben met het volgen van de productie.

De Cipa cijfers met bijbehorende grafieken

De totale productie van camera’s keldert al sinds 2012 (ruim 10 miljoen toen(!) en nu maar net 2 miljoen). Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opkomst en het gebruik van de mobiele telefoon als camera. Zo af en toe zie je in de totale productie trend wel een opleving en zo ook in het jaar 2017. Want eigenlijk al vanaf he begin van dit jaar zit de totale productie in de lift en is weer boven de 2 miljoen gekomen.

Toen 10 miljoen, nu nog maar 2 miljoen!

Daarnaast is de productie van spiegelloze camera’s flink toegenomen en boven de aantallen van 2016 gekomen. Voor het eerst zit er dit jaar flinke groei in dit segment, terwijl de productieaantallen van SLR’s en compactcamera’s ongeveer hetzelfde zijn gebleven als die van 2016.

CIPA productie

In mei van dit jaar was het aandeel compactcamera’s 55%, SLR’s 28% en “Spiegellozen” 17%. Ook deze belans is in deloop van de tijd veranderd en dat kun je goed zien in de “Percentage” grafiek hieronder.

Heb je interesse in de cijfers?

Iedere maand houd ik de cijfers van de Cipa in de gaten en werk mijn excel sheet bij. Ben je geinteresseerd in alle cijfers? Laat dan een bericht achter hieronder of via het contact formulier en ik stuur je de excel sheet met alle broninformatie op!

Foto van jacopo marello via Unsplash

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte