Selecteer Pagina

Top5: De best bekeken reviews op Spiegelloos.nl

Top5: De best bekeken reviews op Spiegelloos.nl

Spiegelloos.nl staat inmiddels bijna 2 jaar te te zoemen (Eerste post: review Panasonic G7 van 23 september 2015) en trekt flink wat lezers aan voor de reviews van spiegelloze camera’s en de bijbehorende lenzen. Het wordt tijd om een top5 te maken van de meest gelezen reviews en ik kan je alvast verklappen dat daar een Fuji verrassing bij zit!

Spiegelloos.nl bestaat bijna 2 jaar

Het is altijd mijn bedoeling geweest om spiegelloze camera’s en de bijbehorende lenzen te gebruiken en te reviewen en daarover te schrijven op de site. De laatste tijd is het aanbod van artikelen wat beperkter, omdat ik minder tijd en materiaal beschikbaar heb. Ik hoop daar snel weer verandering in aan te brengen, want ik merk dat er op het internet niet veel praktische hands-on reviews gemaakt worden van spiegelloze camera’s. En laten we eerlijk zijn: deze camera’s zijn pas de laatste jaren in opkomst en zelfs sommige merken durven zich nog maar net te wagen aan het concept systeemcamera.

Er komen gelukkig wel veel bezoekers langs om de reviews te lezen en ik dacht dat het wel tijd zou zijn voor een eerste top5: “De best gelezen reviews van het laatste jaar”.

5: Panasonic Leica DG Summilux 12mm F/1.4 ASPH

Op de vijfde plek staat de mooie Panasonic Leica DG Summilix 12mm F/1.4 ASPH lens die ik in de zomer van 2016 heb getest in o.a. Frankrijk. Op dat moment dacht ik dat er geen beter glaswerk te krijgen was voor Micro Four Thirds, maar later bleken de Olympus lenzen toch zeker net zo fantastische beelden af te leveren. 

Panasonic Leica 12mm front

4: Panasonic Leica DG Summilux 15mm F/1.7 ASPH

Op de vierde plek staat ook een lens die is voortgekomen uit de samenwerking tussen Panasonic en Leica: de Panasonic Leica DG Summilux 15mm F/1.7 ASPH. Deze lens heb ik in Italie getest in het mooie kustdorpje Manarola en heb ‘m samen met de Panasonic G7 getest. Dat was een heerlijke combinatie om mee te fotograferen en ik ben daar ook flink onder de indruk geraakt van de G7.

3: De titanenstrijd tussen 3 keer de beste systeemsensor met een F/2.8 lens.

Dit was wel een bijzondere (korte) review, maar wel leuk om een keer te doen. Ik had de Olympus E-M1 met de M.ZUIKO 12-40mm F/2.8 PRO met de Panasonic GX8 met de Panasonic 12-35mm F/2.8 en de Fuji X-T10 met het kanon van een 16-55mm F/2.8.  De duidelijke winnaar van dit vergelijk was de Fuji X-T10 met het F/2.8 kanon daarop gemonteerd. Wat een mooie scherpte, dynamiek en kleuren leverde die combinatie af!

Titanenstrijd

2: M.ZUIKO 12-40mm F/2.8 PRO

Op de tweede plaats komt de mooie allrounder uit de PRO lijn van Olympus: de M.ZUIKO 12-40mm F/2.8 PRO. Inmiddels heeft Olympus al veel meer PRO lenzen gemaakt en uitgebracht. En dit zijn, net als deze 12-40mm, allemaal prachtlenzen! Deze 12-40 is al heel lang de favoriet van menig fotograaf en op allerlei sociale kanalen kom je ‘m dan ook veel tegen. 

Olympus 12-40

 

1: De winnaar: het kanon, de Fuji 16-55mm F/2.8!!

Met kop en schouder staat deze review bovenaan de lijst. Maarliefst 17% van al het verkeer naar spiegelloos komt voor deze review. En dat is misschien wel terecht, want deze lens in combinatie met de X-T10 zag er ook uit als een kanon! Het was een heel onhandige combinatie en voelde als een mini camera met een veel te zware lens. En dat was natuurlijk ook precies het geval, maar het leverde wel zeer fraaie plaatjes op!

Het komende jaar Spiegelloos

Typich om te zien dat specifiek deze Fuji zoveel aandacht trekt. Misschien heeft het alles te maken met de titel en het feit dat ik het een “kanon” heb genoemd.

Ik kan deze top5 alleen maar afsluiten met de belofte dat ik de komende tijd nog mooie reviews zal maken. En ik hoop dat ik hiermee de zoekende spiegelloze fotograaf en de doorgewinterde fotograaf van waardevolle informatie kan voorzien.

Voordat je vertrekt van deze site, vergeet niet jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief en even een kijkje te nemen op de special Facebook pagina. En laat ook weten als je speciale verzoeken hebt. Het wordt gewaardeerd!

Foto van Amador Loureiro op Unsplash

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte