Selecteer Pagina

Konost: een compleet nieuw merk in het spiegelloze segment

Konost: een compleet nieuw merk in het spiegelloze segment

Goede kans dat je het merk Konost niet eens kent. Dat is ook niet zo vreemd, want de eigenaren Bob Lian en Alen Liang zijn vanaf 2014 druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe rangefinder en full-frame mirrorless camera. Het is lange tijd stil geweest rond dit bedrijf, maar zo vlak voor de jaarwisseling heeft Bob Lian een update op de website gepubliceerd. In 2017 komen de camera’s op de markt!

Konost is een jong merk

De oprichter Bob Lian vertelt op de website de achtergrond bij het ontstaan van het merk Konost:

My very first prosumer camera was a Canon 10D with a 15-55mm kit lens. The camera wasn’t even new but still cost me $600 from an eBay auction and I had to work many part-time hours at UCLA’s IT center in order to afford it. As an engineer, I have always wondered how hard it would be design and build my own camera. One that was not pompous and overly extravagant and expensive from branding, but was simple, easy to use, and to the point. The Konost Digital Rangefinder Camera was born from years of shooting film and deciding that simplicity was the way to maximize the full photographic experience.

Konost rangefinder

Begin 2015 is het bedrijf begonnen met de ontwikkeling van de camera’s en sindsdien zit het in een rollercoaster. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van een 20MP CMOS 35mm sensor, maar later zijn ze overgestapt op een eigen sensor. Dit zouden ze gedaan hebben om aan de eigen doelstelling van een betaalbare camera te kunnen voldoen. Daarnaast geven ze aan dat het plannen van de ontwikkeling toch vaak te ambitieus is geweest. Niet alleen het technische aspect, maar ook de financiele kant is lastiger gebleken. Konost wilde in eerste instantie geen crowd funding project opzetten, maar blijft daar nu wat vaag over. 

Konost is bewust onder de radar gebleven, omdat ze geen onnodige media aandacht wilden trekken. Waarschijnlijk waren de camera’s nog niet voldoende ontwikkeld en was de toekomst zeer onzeker.

Konost mirrorless

konost ff

Specificaties van de Konost camera’s

De exacte specificaties van de rangefinder en fullframe mirrorless camera zijn nog niet bekend. Maar vanuit de filosofie van Konost kan ik wel opmaken dat er een fullframe sensor bij betrokken is en dat de camera’s concurrerende prijzen zullen krijgen. Helaas is er verder nog niets bekend en zul je het moeten doen met de informatie die te vinden is op de website en facebook pagina.

Ik houd het in de gaten en zal hier op spiegelloos.nl updates publiceren als er nieuws is van het Konost front. Meld je aan voor de nieuwsbrief op de contact pagina, dan krijg je automatisch een e-mail als er nieuws te melden is.

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte