Selecteer Pagina

Zit jouw favoriete camera in de review? Nieuw in de tas …

Zit jouw favoriete camera in de review? Nieuw in de tas …

Iedere 2 weken publiceren we een review van een camera of een lens en iedere 3 a 4 weken krijgen we nieuwe camera’s en lenzen om te testen. De laatste keer hadden we vooral de focus op f/2.8 lenzen en het vlaggenschip van Panasonic, Olympus en Fuji. Dit keer gooien we het over een andere boeg en doen er ook een beetje macro bij.

(Bovenstaande foto hebben we met de Olympus E-M1 gemaakt met focus stacking om het beeld van voor tot achter scherp te krijgen)

We hebben nu ook macro in de tas!

Macrofotografie kent vele fans en beoefenaars en wordt een steeds populairdere vorm van fotografie. De lenzenfabrikant Samyang speelt hier naadloos op in en heeft één macro lens in haar brede assortiment zitten. Wij hebben nu de 100mm F2.8
ED UMC MACRO lens in de tas zitten en gaan deze uitgebreid testen. Helaas is het niet het juiste jaargetijde om met je neus in het gras te gaan liggen, maar met een macrolens kun je ook prima andere onderwerpen fotograferen. Wij zijn benieuwd!

samyang_sy100m_e_100mm_f_2_8_ed_umc_1140597

Samyang groothoek op de Sony a6000

De macrolens heeft een E-vatting voor op de Sony a6000 camera, die we ook aan de tand zullen voelen. Daarbij hebben we ook nog de mooie 10mm groothoeklens van Samyang (10mm F2.8 ED AS NCS CS). Deze kan natuurlijk perfect ingezet worden voor landschapsfotografie in voor interieur foto’s. En dat is ook precies wat we gaan testen met de Sony a6000 body erbij.

Beste portretlens voor Micro Four Thirds?

RAD-20160103-1010111.jpg

En “last but not least” hebben we de hand weten te leggen op de prachtige Olympus 75mm (M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8). Er wordt op internet geroepen dat dit de beste portretlens voor het MFT (Micro Four Thirds) systeem is, maar dat is moeilijk te bepalen, omdat er in het MFT segment geen andere 75mm lens beschikbaar is. Een andere mooie lens is de panasonic Leica 42,5mm (LEICA DG NOCTICRON 42.5mm F1.2 ASPH. POWER O.I.S.), maar die gaan we pas op een later moment van dichtbij bekijken. Van deze Olympus lens zijn we vooral benieuwd naar de scherpte en bokeh en zullen hem testen op onze Olympus OM-D E-M1 camera.

Heb je speciale verzoeknummers?

Natuurlijk kunnen we voorstellen dat er niet altijd de juiste camera of lens bij ons in de tas zit waar jij nou nét in geïnteresseerd bent. Zou je graag zien dat we de Olympus O-MD E-M10II, of de Fuji X-T1 meenemen en op aangeven van jou specifieke onderwerpen testen? Of wil je zelf een bepaalde lens of camera eens in de hand houden en ermee fotograferen? Dat kan! Laat hieronder een bericht achter en dan gaan we samen kijken of we dat kunnen realiseren en je vragen kunnen beantwoorden.

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte