Selecteer Pagina

Fujifilm kondigt de X-T2 met 325 autofocus punten en 4K filmen aan

Fujifilm kondigt de X-T2 met 325 autofocus punten en 4K filmen aan

Fujifilm heeft officieel afgelopen donderdag 7 juli 2016 aangegeven dat in september 2016 deze waterdichte opvolger van de X-T1 op de markt komt. Met zijn 24,3 megapixel  X-Trans CMOS III sensor APS-C sensor, 4K filmen en 325 autofocuspunten zal dit een dijk van een camera zijn voor zowel professionals als hobbyfotografen.

Lang verwachte opvolger van de X-T1 uit 2014

Op internet werd al veel langer gespeculeerd over de specificaties van deze nieuwe camera en het moment van de release. Men had na de release van de X-PRO2 (op 15 januari 2016) wel verwacht dat er elementen terug zouden komen in de X-T2. Zo delen ze dezelfde laatste 24,3 MP sensor van Fuji en hebben ze dezelfde image processor aan boord. Maar de X-T2 gaat veder met zijn volledig vernieuwde autofocus systeem met 325 focuspunten en 169 phase-detect punten.

Opvallende specificaties van de Fujifilm X-T2

De camera is in staat om met 8 fps met zijn mechanische sluiter en 14fps met zijn elektronische sluiter te fotograferen. En met de nieuwe optionele batterij-grip en boost instelling en 2 extra batterijen is het mogelijk om ook met de mechanische sluiter met 11fps te fotograferen.

Onderstaande introductiefilm van Fujifilm geeft een mooi overzicht van deze nieuwe camera.

Natuurlijk ga ik na de release in september deze “bad boy” eens van dichtbij bekijken en testen in een real life situatie. Ik ben benieuwd of er veel lezers hier zijn die fotograferen met bijvoorbeeld een X-T1 of een X-PROX en zitten te wachten op deze nieuwe X-T2. Laat het even weten in een opmerking onder dit bericht!

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte