Selecteer Pagina

Behind the scene: nieuwe Olympus firmware met Focus Stacking

Behind the scene: nieuwe Olympus firmware met Focus Stacking

In een eerdere post hier op Spiegelloos hebben we al aangegeven dat we in de maand December in de tas hebben zitten om te reviewen. Eén onderdeel uit de lijst is de nieuwe firmware 4 van Olympus die uitgekomen is voor de E-M1, E-M5 en E-M10. Focus Bracketing en Focus Stacking zijn 2 elementen uit de lange update lijst van Olympus. In deze post een kleine heads-up.

Olympus en Focus Bracketing

Eigenlijk komt het er simpelweg op neer dat je met de nieuwe firmware maximaal 999 shots kan maken in een burst van 11 beelden per seconde van verschillende focusafstanden. Deze feature zijn wij momenteel aan het testen en de bevindingen zullen we later in een speciale post delen. Deze feature zou vooral handig zijn voor macro fotografen die een grote scherptediepte willen hebben bij een groot diafragma.

Focus Stacking

Met Focus Stacking is het mogelijk om in de camera een “stack” te maken van 8 beelden met een verschillende focusafstand. De camera voegt de beelden samen en produceert een JPG file als output.

Andere elementen die in de nieuwe firmware zitten zijn o.a.:

  • Electronische sluiter instellingen
  • Video: was 30fps en is nu 24, 25 en 30fps mogelijk.
  • Video: M-IS1: met 5 as stabilisatie en software stabilisatie (kleine crop), voorheen alleen 3 assen.
  • 4K timelapse. Bewaar een 4K timelapse. 
  • De focusringen van PRO lenzen kunnen nu softwarematig uitgezet worden.

Een aantal interessante veranderingen die de firmware met zich mee brengt. Wij zijn ook benieuwd of er nog snelheidswinst voor de E-M1 geboekt kan worden. Zoals gezegd binnenkort hier een uitgebreide post van onze bevindingen van de nieuwe firmware.

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte