Selecteer Pagina

Nu in de tas ter review: november 2015 editie

Nu in de tas ter review: november 2015 editie

Bijna wekelijks komen er nieuwe camera’s, lenzen en firmware op de markt en wij van Spiegelloos willen die eigenlijk allemaal testen. Om het voor de lezer iets gemakkelijker te maken om bij te kunnen houden wat er allemaal nog op de rol staat, zullen wij af en toe inzage geven in onze tassen. Zo kun je in de gaten houden of jouw favoriete lens of camera toevallig snel aan de beurt is.

Wat hebben we op dit moment in de tas zitten?

En wat hebben we allemaal nog op de rol staan om eens goed aan te tand te voelen? Hieronder een kleine inzage in het review schema:

wpid639-RAD-20151121-210051.jpgDe nieuwe Fuji X-T10 als kleiner broertje van de welbekende X-T1. Ze hebben dezelfde sensor en processor aan boord en zullen dus kwalitatief niet voor elkaar onder doen. Maar de nieuwe X-T10 heeft ook een aantal extra features gekregen waar we een kleine inzage in zullen geven.

Bij deze X-T10 hebben we 2 kitlenzen om te testen. De goedkopere serie lenzen (de XC serie) heeft 2 zoom lenzen in het assortiment: de 16-50mm en de 50-230mm. Wij hebben ze allebei en gaan ze op de X-T10 uitgebreid testen en schrijven erover in een artikel.

wpid642-RAD-20151121-210011.jpgWe hebben ook nog een bijzonder snel zoom-objectief van Fuji in de tas zitten: de XF 16-55 F2.8 R WR. Dit is een grote jonge, mede door zijn mooi glaswerk. Deze lens zou het hebben van prime lenzen overbodig maken, omdat hij bij iedere brandpuntsafstand “prime kwaliteit” aflevert. Wij zijn benieuwd.

wpid644-RAD-20151028-1000677.jpgRecent hebben we van Olympus nog 2 lenzen gestest: de 12-40 Pro en de 25mm F1.8. Deze lenzen zaten gemonteerd op de Olympus OM-D E-M1, welke alweer 2 jaar op de markt is. We hebben de body en de 12-40 PRO nog even in de tas laten zitten, omdat Olympus had aangekondigd eind november met een flinke firmware update te komen. Wij zijn heel benieuwd naar de nieuwe “focus stacking” techniek die in die nieuwe firmware is opgenomen.

Daarnaast zullen we ook de nieuwe firmware van Panasonic testen. Deze nieuwe firmware gaat een handige “post-focus” techniek introduceren waarmee je de 4K- en DFD (Depth From Defocus) techniek samen gebruikt om later in het gemaakte beeld op een onderwerp scherp te stellen. Zie onderstaand filmpje voor een korte uitleg.

Blijf op de hoogte

Er zit voldoende materiaal in de tas om de komende tijd te testen. Als je nieuwsgierig geworden bent naar de resultaten van de tests van het materiaal, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en dan krijg je automatisch een e-mail in je inbox als er een nieuwe review online staat. Je kunt natuurlijk ook gewoon de website in de gaten houden, want er zullen door ons geregeld nieuwe handson tests geplaats worden.

Heb je een verzoeknummer en ben je bijvoorbeeld erg nieuwsgierig naar een bepaalde lens of camera? Of wil je een bepaalde lens- of camerareview hoger op de prioriteitenlijst hebben? Laat dan even een bericht achter met je motivatie en wij zullen dan kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte