Selecteer Pagina

Nieuwe Panasonic Lumix G Vario 12-60mm F/3.5-5.6 Power O.I.S. lens

Nieuwe Panasonic Lumix G Vario 12-60mm F/3.5-5.6 Power O.I.S. lens

Panasonic heeft op 24 februari 2016 de nieuwe allround zoomlens; de Panasonic Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S. aangekondigd. Deze lens met beeldstabilisatie is speciaal gemaakt voor het Micro Four Thirds systeem van o.a. Panasonic en Olympus en werkt bijvoorbeeld op de nieuwe Panasonic GX8 prima samen met o.a. DUAL I.S. (dubbele stabilisatie). In deze korte post geven we alvast de specificaties van deze allrounder.

Panasonic 12-60mm is stof en waterdicht

Het begint meteen al goed met deze lens. Panasonic heeft het voor elkaar gekregen om deze lens stof en waterdicht te maken en dat is een welkome aanvulling voor de actieve fotograaf. In combinatie met de Panasonic GX8 is deze lens een perfecte allrounder combinatie om buiten te fotograferen, aangezien de GX8 inmiddels ook stof- en waterdicht is.

De Panasonic 12-60mm lens hoort echt thuis in het Micro Four Thirds segment met zijn lengte van 71mm en zijn diameter van 66mm. De lens weegt slechts 210 gram en schuift uit tijdens het zoomen. Mocht je filters willen gebruiken op deze lens, dan moet je rekening houden met een filtermaat van 58mm.

Optische constructie van de 12-60mm lens

De lens heeft 11 elementen verdeeld in 9 groepen en heeft 3 asferische elemeenten en 1 ED element (Extra-Low dispersion). Het diafragem heeft 7 bladen die een ronde opening vormen. Dit zorgt voor mooie bokeh in de achtergrond bij gebruik van een groot diafragma.

Met zijn 24 tot 120mm bereik (35mm equivalent) is dit typisch een lens die als all-round bestempeld kan worden en in veel situaties te gebruiken is. Zijn diafragma van 3.5 (groothoek) tot 5.6 (tele) zien we vaker terug bij mid-range zoomlenzen.

2000969911

Wanneer te verkrijgen?

Het Panasonic Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 Power O.I.S. zoomobjectief gaat € 449,95 kosten en zal vanaf eind april leverbaar zijn.

Wij houden ‘m in de gaten en hebben hem alvast op de testlijst gezet.

 

 

 

Advertentie

Over de auteur

Richard

Richard is de oprichter van spiegelloos.nl. Als hij niet buiten aan het fotograferen is, of nieuwe camera's en lenzen aan het testen, dan schrijft hij reviews en algemene blog artikelen voor Foka en Spiegelloos.nl

Volg Spiegelloos

Blijf op de hoogte